Gå til hovedindhold

Ny planlægning for vindmøller ved Hejring

Kom til borgermøde 30. oktober 2024 på Klejtrup Musikefterskole – alle er velkomne!

Vindmøller

Vindmøller på mark

Indhold

    Borgermøde
    Viborg og Mariagerfjord Kommuner afholder et fælles borgermøde 30. oktober 2024 fra 17.00-19.00 på Klejtrup Musikefterskole, Musikbakken 2, 9500 Hobro, hvor alle med interesse i sagen er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig.

    Ansøgning
    Eurowind Energy og BioCirc har sendt en fælles ansøgning om realisering af Energipark Hejring til både Viborg og Mariagerfjord Kommune. Projektet omfatter i alt 14 vindmøller med en højde på op til 180 meter og 385 hektar solceller. Heraf ligger 6 vindmøller og 195 hektar solceller i Mariagerfjord Kommune, mens de resterende 8 vindmøller og 190 hektar solceller ligger i Viborg Kommune. Energiparken skal erstatte de eksisterende 5 vindmøller i området. Disse vindmøller blev opstillet i 2012.

    Efter modtagelsen af den fælles ansøgning fra BioCirc og Eurowind Energy A/S har Bio-Circ fremsendt en tillægsansøgning på yderligere to vindmøller i Mariagerfjord Kommune. 

    Du kan se de to ansøgninger med bilag her:
    Energipark Hejring - Fælles ansøgning Eurowind og BioCirc
    Energipark Hejring - Fællesansøgning Eurowing og BioCirc - kortbilag
    Tillægsansøgning vedr. Hvilsom-Hejring Energipark
    Tillægsansøgning kortbilag

    Politisk beslutning
    Byrådet i Mariagerfjord Kommune besluttede på deres møde 28. august 2024 at igangsætte planlægningen for energipark Hejring. 
    Første skridt i planlægningen er en idéfase, hvor alle opfordres til at komme med idéer og forslag til planlægningen samt til hvilke emner, der skal belyses i vurderingen af projektets miljøpåvirkninger og alternativer til det ansøgte projekt. Borgermødet afholdes som en del af idéfasen. Høringsfristen for indsendelse af høringssvar vil blive meldt ud i løbet af uge 43.

    Sidst opdateret: 15. oktober 2024