Kontakt
Jobcenter Mariagerfjord
Åbningstider:
Mandag-onsdag 8.30-15.30
Torsdag 8.30-17.00
Fredag 8.30-12.00
Telefontider:
Mandag-onsdag 8.00-15.30
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-12.00
Korsgade 2
9500 Hobro
Telefon: 97 11 33 00
Ydelsesservice udbetaler ydelser samt hjælp i særlige tilfælde og særlig støtte.
Har du brug for hjælp til at søge om forsørgelse, eller har du spørgsmål til en igangværende ydelsessag? Du kan nemt booke en tid til personlig vejledning via linket nedenfor eller kontakte os på 97113300 alle hverdage.
Ydelsesservice udbetaler sygedagpenge, ressourceforløbsydelse, ledighedsydelse, fleksløntilskud, kompensationsydelse, revalideringsydelse, kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse. Ydelsesservice udbetaler endvidere hjælp i særlig tilfælde og særlig støtte.
Mariagerfjord Kommunen har indgået prisaftaler med leverandører på briller, fodbehandling og tandprotese. Det er de priser, der ligger til grund for beregningen af tilskuddet. Du kan dog frit vælge anden leverandør.
Er du i en vanskelig økonomisk situation, kan du søge kommunen om økonomisk tilskud til en række udgifter (hjælp i særlige tilfælde).
Du kan fx søge om hjælp til:
Dette gælder for alle med lav indkomst – dog ikke hvis du er folkepensionist eller førtidspensionist under gammel ordning. Her har du i stedet mulighed for at søge om personligt tillæg eller helbredstillæg.
Som hovedregel kan du ikke få hjælp til udgifter, du har påtaget dig, inden du søger kommunen om hjælp. Kommunen tager stilling i hvert konkret tilfælde og lægger vægt på:
Hvis du er gift, indgår din ægtefælles forhold også i den samlede vurdering af din situation.
Hvis du modtager ydelser svarende til uddannelseshjælps- eller kontanthjælpsniveau, kan du søge om tilskud til tandpleje efter udførelsen. Det gælder dog ikke tilskud til tandpleje, som indebærer samlede udgifter på mere end 10.000 kr. (2024). Det gælder heller ikke, hvis du ønsker at søge kommunen om hjælp til dækning af en resterende egenbetaling.
Du skal lave en ansøgning, hvor du oplyser om:
Du kan bruge kommunens ansøgningsskema og vedlægge din dokumentation.
Du kan søge kommunen om økonomisk tilskud til en række udgifter, hvis du står i en vanskelig økonomisk situation. Du kan bruge kommunens ansøgningsskema og vedlægge relevant dokumentation.
Som udgangspunkt skal du ikke betale ydelserne tilbage. I nogle tilfælde skal du dog tilbagebetale. Du skal fx tilbagebetale, hvis:
I nogle situationer skal kommunen senest ved udbetalingen af hjælpen oplyse dig om,
Du kan søge om særlig støtte, hvis du:
For at modtage den særlige støtte skal du opfylde betingelserne for at modtage hjælp i kontanthjælpssystemet, som er:
Det er ikke en betingelse for at modtage særlig støtte, at du faktisk modtager hjælp i kontanthjælpssystemet – du skal blot opfylde betingelserne for at modtage hjælpen. Du kan derfor få særlig støtte særskilt eller i forbindelse med, at du modtager hjælp i kontanthjælpssystemet.
Visse grupper kan ikke modtage særlige støtte. Hvis du modtager fx ressourceforløbsydelse, skal du opfylde betingelserne for at modtage uddannelses- eller kontanthjælp for at kunne modtage særlig støtte.
Inden kommunen giver særlig støtte, skal kommunen undersøge , om det er muligt at skaffe en rimelig, billigere bolig.
Kontakt din kommune for at høre nærmere om dine muligheder for at få særlige støtte.
Den særlige støtte bliver som udgangspunkt beregnet som forskellen mellem, hvad det antages, at du selv vil kunne betale i boligudgifter (kaldet grænsebeløb) og dine nettoboligudgifter. Nettoboligudgifterne består som udgangspunkt af huslejen fratrukket boligstøtte. Derudover medregnes bl.a. udgifter til vand, varme, gas, elektricitet, ydelser vedrørende boligindskudslån og lignende løbende udgifter til boligen.
Der gælder en række detaljerede regler om beregningen af særlig støtte blandt andet:
Det er kommunen, der beregner, hvor meget du kan få i særlig støtte.
Selv om din ydelse bliver mindre som følge af en sanktion, vil der ikke være ændringer i, hvor meget du vil få i særlig støtte. Du vil stadig få udbetalt særlig støtte med det beløb, der ville være udbetalt, hvis din ydelse ikke havde været sat ned.
Hvis du modtager hjælp i kontanthjælpssystemet, er der en grænse for, hvor meget du månedligt samlet kan modtage i uddannelseshjælp, kontanthjælp, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse, særlig støtte samt boligstøtte. Den grænse kaldes ’kontanthjælpsloftet’. Din uddannelseshjælp, kontanthjælp eller selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse vil ikke blive sat ned som følge af kontanthjælpsloftet, men du kan få udbetalt mindre eller ingenting i særlig støtte og boligstøtte.
Du kan få tilskud til alle former for tandpleje, både forebyggende og behandlende, hvis du modtager ydelser efter aktivloven svarende til uddannelseshjælps- eller kontanthjælpsniveau eller niveauet for selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse.
Hvis du får brøkpension, har du ret til tilskud, hvis brøkpensionen inkl. førtidspension svarer til kontanthjælpsniveau eller niveauet for selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse.
Hvis du modtager revalideringsydelse, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse, har du ret til tilskud, hvis du modtager en ydelse, som svarer til uddannelseshjælps- eller kontanthjælpsniveau eller niveauet for selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse og opfylder de økonomiske betingelser for at modtage uddannelseshjælp, kontanthjælp eller selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse.
Hvis du er 18 år til og med 24 år kan du få tilskud til dækning af 100 procent af dine egne udgifter til tandpleje, som årligt overstiger en egenbetaling på 600 kr. (2024).
Du kan få tilskud til dækning af 100 procent af dine egne udgifter til tandpleje, som årligt overstiger en egenbetaling på 600 kr. (2024), hvis du er 25 år til og med 29 år og er i en af de 2 situationer:
Hvis du er 25 år eller derover og modtager selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse og dansktillæg, uddannelseshjælp og aktivitetstillæg, barselstillæg eller andre ydelser efter loven svarende til kontanthjælpsniveau, kan du få tilskud til dækning af 65 procent af dine egne udgifter til tandpleje, som årligt overstiger en egenbetaling på 600 kr. (2024).
Kommunen skal forhåndsgodkende dit tilskud, hvis udgiften til dit samlede behandlingsforløb overstiger 10.000 kr. (2024) Kommunen skal i så fald vurdere, om behandlingen er nødvendig og helbredsmæssig velbegrundet, før behandlingen udføres.
Når kommunen har forhåndsgodkendt et behandlingsforløb, som er dyrere end 10.000 kr. (2024), gælder godkendelsen kun for den behandling, du har fået godkendt, så længe betingelserne for tilskud er opfyldt. Dvs. så længe du modtager en ydelse efter aktivloven svarende til uddannelses- eller kontanthjælpsniveau eller niveauet for selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse. Kommunen skal dog yde tilskud i 2 måneder, fra du har fået din godkendelse, også selvom du ikke længere tilhører den gruppe, der er berettiget til tilskuddet, fx fordi du får et job.
Du kan også søge om hjælp til dækning af egenbetalingen. Kommunen skal i så fald vurdere, om behandlingen er nødvendig og helbredsmæssig velbegrundet, og om du har økonomisk mulighed for selv at betale udgiften. Ansøgning om hjælp til egenbetalingen skal derfor også indgives før behandlingen udføres.
Hvis du ikke er enig i kommunens afgørelse, skal du klage til kommunen inden 4 uger. Kommunen skal så genvurdere sin afgørelse inden 4 uger, fra de har modtaget din klage.
Hvis kommunen fastholder sin afgørelse, sender kommunen din klage videre til Ankestyrelsen, som tager stilling til afgørelsen.
Skrevet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
Efter en forudgående bevilling udbetaler vores økonomimedarbejdere arbejdsmarkedsrettede tilskud/refusioner indenfor:
Vi vejleder også i de digitale systemer på området.
Med NemRefusion skal du som arbejdsgiver foretage digitale indberetninger af sygefravær til kommunen og barselsdagpenge til Udbetaling Danmark.
Som virksomhed har du ligeledes mulighed for at anmode om refusion af ansatte i løntilskud og fleksjob via Nemrefusion. Brug nedenstående link for direkte adgang til NemRefusion:
Åbningstider:
Mandag-onsdag 8.30-15.30
Torsdag 8.30-17.00
Fredag 8.30-12.00
Telefontider:
Mandag-onsdag 8.00-15.30
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-12.00
Korsgade 2
9500 Hobro
Telefon: 97 11 33 00