Sundhedspleje og tandpleje


Sundhedsplejen og tandplejen har en række tilbud henvendt mod småbørn. Tilbuddene har til formål at sikre dit barns fysiske udvikling og mundhygiejne bedst muligt. Det kan du læse mere om her.

Sundhedsplejens tilbud til småbørn

Hjemmebesøg

Har du brug for at få besøg af en sundhedsplejerske pga. særlige problematikker, kan du kontakte den sundhedsplejerske, der kører i dit lokalområde. Er du i tvivl om, hvem det er, er du velkommen til at kontakte vores ledende sundhedsplejerske.

Sundhedsplejersken i institutionerne

Sundhedsplejersken kommer med jævne mellemrum i de institutioner, som ligger i det område, hvor hun har sit distrikt. Er der omstændigheder omkring dit barn, som du mener, sundhedsplejersken kan give dig råd og vejledning om, er du velkommen til at tage kontakt til hende. 

Sundhedsplejersken samarbejder også med dagpleje og vuggestuer.

Læs om Sundhedsplejens generelle tilbud til børnefamilier.

Tandplejens tilbud til småbørn

Det første besøg

Du får indkaldelse til et 2 års besøg på en af vores klinikker i den måned, barnet fylder 2 år. Her får du mulighed for at tale om barnets tandfrembrud, brug af sut og kost, og vi introducerer barnet til klinikken og de fremtidige besøg. Et 2-årigt barn er ofte for lille til et rigtigt tandeftersyn, men hvis det er muligt, vil tænderne også blive set efter. Har dubrug for et rigtigt eftersyn, vil der blive aftalt flere besøg, så eftersynet kan gennemføres, når barnet er klar til det. Ved dette besøg kan du vælge, hvilken tandlægeklinik du ønsker, barnet skal tilknyttes. Ved det første besøg skaber vi ro og tryghed - f.eks. ved at lege lidt. Herefter indkalder vi barnet efter behov til den klinik, du har valgt. Der er 15 måneders interval mellem undersøgelserne, hvis barnet har sunde tænder.

Mælketænderne er vigtige

Det er en god idé at passe godt på mælketænderne. Selv om mælketænderne er dem, man taber igen senere, har de flere funktioner, der betyder noget for barnets udvikling. Mælketænderne holder blandt andet pladsen til de blivende tænder, som bryder frem omkring 6 års alderen (fra 4 til 8 år).

Man passer på tænderne ved:

 • God tandbørstning, som starter med en lille blød børste ved frembrud af 1. tand. Vi anbefaler, at man bruger en lille smule flourtandpasta allerede fra 1. tand
 • Sund kost uden for mange søde mellemmåltider eller søde drikke

Vi vil gerne hjælpe

Er der problemer, har barnet slået sine tænder, eller er der noget, du er i tvivl om, er du velkomne til at bestille tid til besøg - også inden barnet fylder 2 år.

Læs om Tandplejens generelle tilbud.

Syg, forkølelsessår eller lus

Af hensyn til andre patienter og vores personale, forbeholder vi os ret til at undlade behandling på patienter som har:

 • Feber og feberlignende symptomer
 • Svær hoste og ondt i halsen
 • Svær forkølelse og influenzalignende symptomer
 • Forkølelsessår (herpes)
 • Andre sygdomme som kan smitte andre patienter og vores personale
 • Lus

Det kan være en god idé at ringe til klinikken, hvis man er i tvivl, om man skal komme eller i stedet bør flytte sin aftale. 

Tandpine, skader eller uheld

Kontakt Tandplejen hurtigst muligt i Tandplejens åbningstid. Klinikkernes telefoner er åbne alle hverdage kl. 7.45-15.00. Telefonnummeret er 97 11 52 31.

Udenfor Tandplejens åbningstid kan du kontakte:

 • Den Regionale Tandpinevagt på telefonnummer 70 20 02 55. Tidsbestilling mellem kl. 9-10 - åbent i weekender og helligdage.
 • Skadestuen Aalborg Sygehus hver dag mellem kl. 8-16. Helligdage døgnåbent. Telefonnummer 70 15 03 00. • tandbørster
 • baby får børstet tænder
 • Lille dreng børster tænder

Kontakt


Sundhedsplejen

 •  Fjordgade 5 9550 Mariager
 •  97113204

Tandklinik Hobro


Tandklinik Hadsund


Opdateret 13.08.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?