Kræft


For at deltage i forløbet skal du have en henvisning fra egen læge eller sygehuset. Forløbet indledes med en samtale, hvor vi i samarbejde afklarer dine behov. Forløbet strækker sig over 12 uger med undervisning 1 gang ugentligt og træning 2 gange ugentligt. Efter endt forløb har du mulighed for selvtræning i vores lokaler.

Du skal have en henvisning

For at deltage på vores forløb skal du være diagnosticeret med kræft og have en henvisning fra egen læge eller sygehuset. Vi kontakter dig telefonisk eller skriftligt, når vi modtager din henvisning.

Læs mere om henvisning til rehabilitering.

Du kommer til en indledende samtale

Når du starter i et forløb hos os, vil du og evt. dine pårørende komme til en indledende samtale, hvor dine ønsker, behov og mål for rehabilitering afklares. 

12 uger med træning, faglige oplæg og socialt samvær

Forløbet strækker sig over 12 uger, og varetages af et tværfagligt personale bestående af en fysioterapeut, en klinisk diætist og sygeplejersker. På forløbet vil der være både træning, faglige oplæg og mulighed for socialt samvær.

Træning
Vi træner 2 gange ugentligt med en varighed af 1,5 timer pr. gang. 

Faglige oplæg
Vi har undervisning ca. 1 gang ugentligt. Emner for de faglige oplæg kan være: 

  • Madens betydning for krop og sjæl
  • Vigtigheden af fysisk aktivitet
  • At få diagnosen kræft
  • Senfølger af kræft og behandling
  • Økonomi og arbejde
  • Familiens udfordringer
  • Kræft og seksualitet

Motion og Café

Motion og Café er et tilbud til dig, som har eller har haft kræft. Motion og Café er et samarbejde mellem Mariagerfjord Kommune og Kræftens Bekæmpelse, hvor du har mulighed for at mødes med ligestillede. Du vil få inspiration til en aktiv hverdag, og det er accepteret, at du undertiden er påvirket af din sygdom eller behandling. Du kan deltage på Motion og Café i op til 1 år. 

Læs mere om tilbuddet i folderen om Motion og Cafe

Mulighed for selvtræning

Når du har deltaget 12 uger på vores forløb, har du mulighed for op til 6 måneders selvtræning. Der vil ikke være personale til stede. Det forventes derfor, at du kan klare træningen på egen hånd med det træningsprogram, du har fået udleveret af terapeuten. Du får udleveret et adgangskort, som du skal medbringe hver gang og forevise ved efterspørgsel. 

Har du spørgsmål?

Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte vores Rehabiliteringsteam på tlf. 97 11 35 55.

Læs mere om vores forløb til rehabilitering af kræft.

Opdateret 29.07.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?