Mariagerfjord Kommune lukker dagcentre, aktivitetscentre og væresteder


Nyhed publiceret 11. marts 2020

Dagtilbud for ældre og udsatte borgere lukkes for at forebygge spredning af coronavirus

Billedtekst: Velfærdsdirektør Peter Møller Rasmussen

Sundhedsberedskabet i Mariagerfjord Kommune har besluttet at lukke kommunens dagcentre, aktivitetscentre og væresteder, der henvender sig til ældre og udsatte borgere. Det sker for at skærme dem mod unødige risici for at blive udsat for smitte med coronavirus.

Ifølge velfærdsdirektør Peter Møller Rasmussen vil kommunen gøre sit for at forhindre, at ældre og svage borgere bliver smittet for coronavirus.

- Vi har et særligt ansvar for at passe godt på vores ældre og svage borgere i denne helt særlig situation. Derfor har vi besluttet at lukke for vores dagcentre, aktivitetscentre og væresteder indtil videre, siger Peter Møller Rasmussen.

Direktøren anerkender, at lukningerne er en gene for de berørte borgere.

- Vi ved, at borgerne har stor glæde af vores tilbud, men vi vurderer, at deres sikkerhed og sundhed er det vigtigste. Selvom vores tilbud lukker for en tid, vil vi forsøge at skabe en god hverdag for vores borgere. Personalet på de berørte tilbud vil nemlig hjælpe borgerne på anden vis, siger direktøren.

I alt er 13 af kommunens dagtilbud omfattet af lukningen. Det drejer sig om samværs og aktivitetscentrene Aktivitetshuset og Solstrejf, de beskyttede beskæftigelsestilbud Ressourcen, Specialenheden og Ekstern Beskyttet Beskæftigelse, samt værestederne Bazen i Hadsund og Fjordgade i Hobro. Desuden har dagcentre på Teglgården i Als, Bernadottegården i Hadsund, Fjordvang i Mariager, Solgårdscentret i Arden, dagcenter Skovgården i Hadsund og dagcenter Solgaven i Hobro lukket.

Desuden lukker aktivitets- og kulturhuset Biecentret i Hobro, som er et populært mødested for kommunens ældre.

Ressourcens butik på genbrugspladsen i Hobro holder dog åbent bemandet med personale.

Kontaktinformation

Velfærdsdirektør Peter Møller Rasmussen, telefon 30 69 45 80

Opdateret 11.03.20    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?