Skive Køletransport indgår landsdækkende jobserviceaftale


Nyhed publiceret 04. september 2019

Skive Køletransport vækster og har derfor et stigende behov for at rekruttere flere chauffører

Billedtekst: Fra venstre arbejdsmarkedsdirektør Anders Daugberg Stryhn, Arbejdskontor Midt-Nord, direktør for Skive Køletransport Anders Mikael Christensen og formand for 'Udvalget Arbejdsmarked og Uddannelse' Edin Hajder.

Virksomheden har derfor indgået en landsdækkende serviceaftale med Jobservice Danmark og fem jobcentre. Aftalen blev underskrevet af parterne fredag i sidste uge.

Skive Køletransport har udkørsel fra terminaler i Hobro, Vejle, Padborg og Ringsted, hvortil de ønsker hjælp til at rekruttere chauffører. Med jobserviceaftalen indgår Skive Køletransport et strategisk samarbejde med jobcentrene i de pågældende områder samt Jobcenter Aalborg grundet dens størrelse og hurtige adgang til Hobro. Fælles for jobcentrene er, at de alle har formaliserede samarbejder med omkringliggende jobcentre, hvilket genererer et stort geografisk område at rekruttere kandidater fra.

- Vi udvider flåden med 20 nye lastbiler og 61 nye køletrailere i løbet af efteråret 2019 og foråret 2020 og har derfor behov for flere chauffører til vores virksomhed. Det er derfor helt afgørende for os at indgå en jobserviceaftale for hjælp til at løse den udfordring, vi står overfor lige nu og ikke mindst for at være på forkant med den videre udvikling og sikring af fremtidig arbejdskraft, siger direktør i Skive Køletransport Anders Mikael Christensen.

Jobservice Danmark bygger bro mellem virksomhed og jobcentre

Jobservice Danmark bygger bro mellem virksomheder og alle landets jobcentre og giver virksomhederne én indgang til beskæftigelsessystemet. I samarbejde med jobcentrene leverer Jobservice Danmark en koordineret service til virksomheder på tværs af hele beskæftigelsessystemet. Det kan eksempelvis være i samarbejde med a-kasser og uddannelsesinstitutioner.

- Jobservice Danmark er et supplement til jobcentrenes virksomhedsindsats, når der opstår vanskelige situationer med at finde kvalificeret arbejdskraft. Med jobserviceaftalen er Skive Køletransport sikret én overordnet tovholder fra jobcenteret, svar på henvendelser indenfor én arbejdsdag, udsøgning og screening af relevante kandidater inden for tre arbejdsdage og en skriftlig aftale om relevant uddannelsesforløb for kandidaterne inden for 21 dage, siger arbejdsmarkedsdirektør Anders Daugberg Stryhn fra Arbejdskontor Midt-Nord.

Jobcenter Mariagerfjord har store forventninger til samarbejdet

Jobcenter Mariagerfjord er udpeget til at være hovedtovholder i serviceaftalen, da Skive Køletransport har sit hovedkontor i Hobro og tidligere har arbejdet sammen med jobcenteret.

Formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse Edin Hajder er begejstret for jobserviceaftalen:

- Aftalen vil skabe en mindre ressourcekrævende rekrutteringsproces for alle parter, fordi vi står sammen om at løse udfordringerne. Samtidig giver aftalen mulighed for, at borgere fra ledighedskøen kan få en ny chance på arbejdsmarkedet, og jobcentrene fremstår mere professionelle hos både borgere og virksomheder, fordi indsatsen er sat i system.

Jobserviceaftalen blev underskrevet fredag den 30. august 2019 og fortsætter på ubestemt tid, så længe Skive Køletransport har et rekrutteringsbehov.

Kontaktinformation

Virksomhedskonsulent Kim Norup Jakobsen, Mariagerfjord Kommune, tlf. 97 11 33 60
Kommunikationskonsulent Lisbeth Larsen, Mariagerfjord Kommune, tlf. 97 11 33 83
HR Chef Nancy Chemnitz, Skive Køletransport, tlf. 49 28 96 88

 
    
Opdateret 04.09.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?