Borgernes ideer skal gavne folkesundheden


Nyhed publiceret 14. august 2019

I Mariagerfjord inviterer politikerne til borgermøde om udmøntning af ny sundhedspolitik

Billedtekst: Udvalgsformand Jan Andersen håber, at mange borgere vil deltage i borgermødet om udmøntningen af sundhedspolitikken.

Hvordan gør vi det pærelet at vælge en sund livsstil? Hvordan forebygger vi de store folkesygdomme og hvordan tager vi hånd om vores svage borgeres sundhed? Det er blot et par af de gode spørgsmål som politikerne i Mariagerfjord Kommune vil have borgernes hjælp til at svare på. Derfor inviterer de nu til borgermøde om kommunens nye sundhedspolitik. Jan Andersen, der er formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, satser på, at mange vil møde op og give deres besyv med:

- Vi skaber de bedste rammer for det sunde og gode liv, når vi lytter til borgernes ideer og involverer dem, når vi fører dem ud i livet. I Byrådet er vi overbevist om, at der gemmer sig et enormt potentiale i at inddrage vores borgere - både når vi udvikler nye sundhedstilbud og når vi sætter dem i drift, fortæller Jan Andersen.

Borgermødet finder sted 4. september kl. 17-19.30 i Hobro Idrætscenter. Mødet kommer til at veksle mellem korte oplæg og workshops med fokus på dialog mellem borgere og politikere. Det er hensigten, at både politikere og fagpersoner skal tage bestik af borgernes ideer og synspunkter, når de i den kommende tid skal komme med et bud på nye strategier på sundhedsområdet.

Ifølge fagchef Tue von Påhlman er alle velkommen til borgermødet og alle kan være med:

- Vi har tilrettelagt mødet, så vi får nogle korte og konkrete indlæg, som straks følges op af en uformel snak ved bordene, hvor alle kan komme til orde. Derfor behøver du ikke at have særlig viden eller bestemte forudsætninger for at være med. Det vigtigste er, at du har lyst til at dele dine ideer og synspunkter med os, forklarer fagchef Tue von Påhlman.

Borgermødet byder også på et foredrag af professor Jakob Kjellberg, som er en af landets førende eksperter indenfor sundhedsøkonomi. Han vil give os et overblik over de aktuelle udfordringer og bud på, hvordan vi kan skabe mest mulig sundhed og livskvalitet med de ressourcer, vi nu engang har, slutter Tue von Påhlman.

I forbindelse med borgermødet håber kommunen at få kontakt til nogle borgere, som har lyst til at medvirke i et såkaldt borgerpanel, der løbende skal trykprøve udkast til strategier på sundhedsområdet.

Ved borgermødet er kommunen vært for et let måltid. Hvis man ønsker at deltage i mødet, skal man tilmelde sig via mail til udviklingskonsulent Stinna Andreassen på mailadressen stian@mariagerfjord.dk senest 26. august.

Kontaktinformation

Udvalgsformand Jan Andersen, udvalg for sundhed og omsorg, tlf. 61 37 29 80
Sundheds- og Ældrechef Tue Von Påhlman, tlf. 23 25 27 42

Opdateret 14.08.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?