Stor rift om pladserne til Aktiv Ferie


Nyhed publiceret 23. maj 2019

Indenfor den første time havde over 130 tilmeldt sig sommeraktiviteterne

Billedtekst: I år kan eleverne prøve kræfter med BMX-cykling.

Siden er tallet vokset til over 359, og stiger støt. Sidste år var der 571 børn tilmeldt aktiviteterne, og med 62 hold i år, så er der plads til rigtig mange endnu.

Digital tilmelding giver larmende stilhed på telefonerne

På trods af de flotte tal, så har det ikke givet storm på telefonerne.

- Forældrene har virkelig taget den digitale tilmelding på vores hjemmeside til sig, og det betyder, at vi ikke har tilmeldt en eneste manuelt endnu i år - det er alligevel første gang vi kan sige det, fortæller Maria Bisgaard, som er Mariagerfjord Kommunes koordinator for Aktiv Ferie.

Alt fra tennis til rollespil og e-sport

Aktiv Ferie har mange år på bagen, og samarbejdet mellem de to kommuner går tilbage til 2007. Nogle af arrangørerne har været med hele vejen, men der kommer nye til hvert år.

Topholdene er stadig "heste-holdene" som altid bliver udsolgt i løbet af meget få minutter, derudover er de kreative hold også meget populære. Men der er heldigvis noget for en hver smag. Til dem der godt kan lide de idrætslige aktiviteter er der både tennis, håndbold, badminton, dans og orienteringsløb. Er man i stedet mere til friluftsliv, så er der sommerlejr, leg i naturen og vildmarkstur. Og vil man bare prøve at være noget helt andet, så kan man komme på cirkusskole, spille rollespil eller være viking.

Arrangørerne er tydeligt inspireret af hvad børnene følger med i og er optaget af. I år har det udmøntet sig i hold som "Bagedyst krydret med vand, sjov og hygge", "Næsten alene i Vildmarken" og "Vild med dans".

Det er muligt at tilmelde sig til aktiviteterne på www.aktiv-ferie.nu frem til d. 5. juni.

Et solidt samarbejde mellem kommuner, foreninger og institutioner

Aktiv Ferie er et samarbejde mellem Rebild og Mariagerfjord kommuner, om at lave ferieaktiviteter for børn i 2.-6.klasse. Det er lokale foreninger og institutioner i de to kommuner, der arrangerer de enkelte aktiviteter. De to kommuner sørger så for markedsføring, tilmelding mv.

- Aktiv Ferie er et rigtig godt eksempel på, hvordan kommunen kan samarbejde med foreningslivet og sammen tilbyde nogle gode aktiviteter for børnene. Forvaltningen sørger for alt det administrative, og arrangørerne sørger for det sjove - det er en god fordeling, siger udvalgsformand Jane Grøn.

Kontaktinformation

Christina Thulstrup Nielsen, Rebild Kommune, tlf. 99 88 84 58, ctni@rebild.dk
Maria Bisgaard, Mariagerfjord Kommune, tlf. 97 11 35 06, mabis@mariagerfjord.dk

Opdateret 23.05.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?