Sprængfarligt samarbejde gavner naturen


Nyhed publiceret 06. maj 2019

Forsvaret og Mariagerfjord Kommune hjælper truede arter

Billedtekst: Døde træer i Hobro Østerskov gavner naturen.

Der lyder kolossale brag i skovene ved Hadsund og Hobro, når Forsvarets bombeeksperter onsdag og torsdag sprænger træer i luften som led i en øvelse.

Sprængningerne gavner de truede og sjældne arter, som savner naturlige levesteder i de danske skove. De mange døde træer, som ellers er en mangelvare i naturen, bliver nemlig snart invaderet af et væld af svampe, insekter, mosser og flagermus.

- Vi gavner naturen i vores skove ved at skabe ideelle betingelser for planter og dyr. Vi ved, at der er mangel på døde træer, og det hjælper Forsvaret os med ved at sprænge i vores skove, fortæller biolog Anders Horsten fra Mariagerfjord Kommune.

Onsdag fra kl. 10 - 14 sprænger Forsvaret i Hobro Østerskov, mens de går løs på Linddalene ved Hadsund i samme tidsrum dagen efter.

Det er Ingeniørregimentet i Skive, der står bag sprængningerne. Det er en vigtig del af uddannelsen af nye rekrutter, der skal lære at håndtere sprængstoffer og arbejde i ukendt og naturligt terræn. Da Forsvaret ikke kan udføre netop den slags øvelser på eget terræn, har de spurgt Mariagerfjord Kommune om lov til at holde øvelserne i kommunens skove.

- Det er et samarbejde, der passer perfekt med vores nye politik for biodiversitet, som byrådet netop har vedtaget. Her skal vi gå forrest på vores egne arealer og skal samarbejde med det omgivende samfund. Det må man sige, at vi gør i dette samarbejde, slutter biologen.

I forbindelse med sprængningerne bliver dele af skovene spærret af for publikum.

Kontaktinformation

Biolog Anders Horsten, tlf. 23 36 31 80

Opdateret 06.05.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?