Gågade-plan skal skabe liv og omsætning i Hobro


Nyhed publiceret 03. maj 2019

Hobro tager kampen op med Aalborg og Randers, når det gælder handel og cafébesøg

Billedtekst: 2. maj blev gågaden besigtiget i forbindelse med en workshop.

Hobro skal bide skeer med Aalborg og Randers. Det skal en ny plan for gågaden i Hobro skabe grundlag for.

- En god handelsby byder på levende gågader med lækre detailbutikker og fine steder, hvor man kan få noget godt til ganen. Vi har potentialet, men vi får ikke det maksimale ud af vores gågade. Lokalerne lever nemlig ikke op til butikkernes forventninger, fortæller borgmester Mogens Jespersen.

For at sætte gang i processen henter kommunen bistand fra rådgivningsfirmaet Urland, som har stor erfaring med at udvikle danske provinsbyer. Rådgiverne skal hjælpe med at finde løsninger, der styrker detailhandlens vilkår og skaber liv i gågaden.

Rådgiverne skal drive processen, der inddrager interessenter omkring gågaden. Målet er at pege på konkrete løsninger, som både skaber nye samarbejder og forbedrer de fysiske rammer, så de lever op til butikkernes krav.

Processen blev skudt i gang 2. maj, hvor udvalgte butiksejere var inviteret til workshop og inspirationstur. Her skulle de tegne et billede af gågadens tilstand og drøfte handelslivets udfordringer og potentialer. Alle interessenter får rig lejlighed til at bidrage. Flere workshops og aktiviteter er nemlig på tegnebrættet.

Formand for Hobro Handel, Morten Grotrian, er glad for, at der nu er udsigt til en ambitiøs plan for byens gågade.

- Vi byder initiativet velkommen. Det er på høje tid, at vi får samlet plan for gågadens udvikling. Vi glæder os til at bidrage til processen, som skal skabe liv i gågaden nu og i fremtiden, siger formanden.

Realdania støtter planen under kampagnen 'Hovedbyerne på forkant', som skal hjælpe kommuner i landets yderområder med at styrke bymidterne i deres hovedbyer.

Kontaktinformation

Borgmester Mogens Jespersen, tlf. 27 20 12 58
Erhvervskonsulent Stine Møller Pedersen, tlf. 23 72 40 07

Opdateret 03.05.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?