Fodbold som løftestang til velfærd og fællesskab


Nyhed publiceret 10. maj 2019

Velfærdsalliance skal styrke velfærden, det lokale fællesskab og vilkårene for aktive og frivillige

Billedtekst: Fra venstre formand DBU Jylland Bent Clausen, udvalgsformand Jane Grøn, formand DBU Jesper Møller, Borgmester Mogens Jespersen, og udvalgsformand Edin Hajder.

Smilene var brede og stemningen i top, da borgmester Mogens Jespersen, DBU-formændene Jesper Møller og Bent Clausen og udvalgsformændene Edin Hajder og Jane Grøn torsdag underskrev en samarbejdsaftale, som løber de næste tre år.

Udviklingsforløb for klubberne, ungdomslandskampe på DS Arena og et større socialt ansvar fra de lokale klubber, er nogle af velfærdalliancens væsentligste elementer.

Borgmester Mogens Jespersen ser store perspektiver i aftalen med DBU:

- Vi ved, at fodbolden skaber sociale fællesskaber både på banerne og i klubberne. Derfor kan fodbold være med til at styrke den lokale sammenhængskraft i vores kommune og løfte folkesundheden. Jeg er glad for, at vi nu styrker samarbejdet om de fælles udfordringer, som vi har i vores kommune, siger Borgmester Mogens Jespersen.

Velfærdsalliancen skal være løftestang for velfærd. Det er for eksempel hensigten, at unge ledige via praktikforløb hos klubberne skal blive en del af klubbens fællesskab og få en stærkere tilknytning til arbejdsmarkedet.

Hos DBU er Jesper Møller glad for, at aftalen både styrker lokalsamfundet og de lokale klubber.

- Fodbold er en drivkraft for fællesskaber og sundhed. Det udnytter vi nu sammen i Mariagerfjord Kommune, hvor vi ser frem til at medvirke til løsningen på nogle af de udfordringer, kommunerne har på sundhedsområdet ved bl.a. at få flere til at dyrke idræt. Samtidig skaber vi klubudvikling og fodboldaktiviteter til glæde og gavn for områdets klubber og foreningsliv, siger Jesper Møller, formand for DBU.

Underskriftsceremonien bød på taler og fejring af Rosendalskolens fodboldpiger, som blev hylder for deres indsats ved DM i skolefodbold, hvor holdet nåede hele vejen til semifinalen.

Kontaktinformation

Borgmester Mogens Jespersen, tlf. 27 20 12 58.
Udvalgsformand Jane Grøn, tfl. 24 47 97 65
Udvalgsformand Edin Hajder, tlf. 28 96 55 72

Opdateret 10.05.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?