Alpin skibakke skal lokke tilflyttere til Mariagerfjord


Nyhed publiceret 01. april 2019

En parcelhusgrund med eksklusiv adgang til nordens største kunstige alpine skibakke. Det er det opsigtsvækkende tilbud til folk, som er på udkig efter en byggegrund i nåsken.

Billedtekst: Formanden for Hobro Skiklub Niels Leth- Sørensen er begejstret over den kommunale opbakning til den alpine skibakke.

I Mariagerfjord har man nemlig taget helt utraditionelle metoder i brug for at tiltrække kunder til kommunens nye udstykning i Arden. Ideen til skibakken er født af Hobro Skiklub, og på borgmesterkontoret var der øjeblikkeligt opbakning til det ambitiøse projekt til 18,5 millioner kroner.

- Hobro Skiklub er Danmarks førende eliteklub, så jeg lytter naturligvis altid interesseret, når de banker på min dør, fortæller borgmester Mogens Jespersen.

Klog investering

Borgmesteren ferierer ofte i Sverige og er selv en entusiastisk skiløber. Han ser skibakken som en klog investering, der vil gavne hele kommunen:

- Skiløb er populært som aldrig før, og vi har allerede populære løjper i Rold Skov. Derfor ligger det lige til højrebenet med en alpin skibakke lige ved vores nye skovudstykning i Arden, fortæller borgmesteren.

- Vi er i benhård konkurrence med vores nabokommuner, så vi skal tilbyde folk noget helt unikt, så de får lyst til at slå sig i netop vores kommune. Derfor blev mine nordjyske borgmesterkolleger også meget lange i ansigterne, da jeg fortalte dem om skibakken ved KL-topmødet i Aalborg, udtaler borgmesteren.

Bakken er allerede etableret og fungerer ligesom en kunstig skøjtebane. Det kræver blot, at temperaturen nærmer sig frysepunktet, før man fyrer op for snekanonerne. Mogens Jespersen noterer med tilfredshed, at skibakken byder på en blå piste, så der er masser af udfordringer for både nybegyndere og øvede.

God ide siger ekspert

Fra den lokale ejendomsmægler Inge -Lene Ebdrup er der lutter lovord om kommunens utraditionelle salgsmetoder.

- De unge, som nu er på vej på boligmarkedet, er vokset op med skiferier og derfor rammer det plet, at de kan bygge deres drømmehus med direkte adgang til en fin alpin skibakke. Her kan de holde grundformen ved lige og lære ungerne at stå på ski, inden turen går til og Val Thorens, siger ejendomsmægleren.

Skiklub dufter medaljer

Skibakken vækker jubel hos Hobro Skiklub, som råder over Danmarks suverænt bedste alpine skiløber Christoffer Faarup. Med en sensationel 22 plads ved VM i Sverige, er der nu begrundet håb om, at han kan nå helt til tops ved Vinter Ol i Beijing i 2022.

- Vi har i mange år drømt om, at vores eliteudøvere får optimale træningsbetingelser og skibakken i lokalområdet er et sandt drømmescenarie. Christoffer har klaret sig fremragende uden skibakke og nu er alt muligt. Med de nye faciliteter har vi simpelthen guldduft i næseborene, fortæller Niels Leth-Sørensen, som er formand for Hobro Skiklub.

Vækker international opsigt

Det er ikke kun lokal, at den nordjyske skibakke vækker jubel. Den har også allerede vakt international opsigt:

- Skibakken er et kvantespring for skisporten i Danmark, og det lover godt for fremtiden. Den vækker genlyd internationale sportskredse og placerer Danmark på verdenskortet som en seriøs ski-nation. For eksempel er jeg netop her til morgen den 1. april blevet lykønsket af præsidenten for det internationale skiforbund FIS, slutter ski-formanden.

Kontaktinformation

Borgmester Mogens Jespersen, tlf. 27 20 12 58.

Opdateret 01.04.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?