Glæde over trafikmilliarder til Nordjylland


Nyhed publiceret 13. marts 2019

Trafikaftalen giver udsigt en bedre nordjysk infrastruktur

I Mariagerfjord Kommune er borgmester Mogens Jespersen er glad for, at trafikaftalen mellem Regeringen og Dansk Folkeparti tilgodeser Nordjylland med et stort milliardbeløb, der styrker den nordjyske infrastruktur både regionalt og lokalt.

- Set med nordjyske briller er det en god nyhed, at vi nu omsider får løst de svære trafikale problemerne omkring Limfjorden. Det vil styrke hele vores landsdel og gøre Nordjylland endnu mere attraktiv for borgerne, erhvervslivet og turisterne, siger borgmester Mogens Jespersen.

Borgmesteren noterer med tilfredshed, at trafikaftalen indfrier et mangeårigt udtrykt ønske om en omfartsvej ved Mariager, som skal aflaste bymidten for tung trafik.

- Helt tilbage i den tidligere Mariager Kommune havde man planer om en omfartsvej, som skulle lede trafikken uden om den smukke bymidte, fortæller borgmesteren.

Omfartsvejen har regional interesse, fordi den styrker de trafikale forbindelser mellem den østlige del af Mariagerfjord Kommune og det øvrige Himmerland.

- Projektet binder vores kommune bedre sammen, så det bliver nemmere og hurtigere at komme mellem øst og vest. Det bliver en gevinst for hele vores kommune og især den østlige del, som får hurtigere adgang til E45, slutter borgmesteren.

Aftalen lægger op til, at omfartsvejen anlægges i to etaper. I første omgang gennemføres en VVM-undersøgelse, der skal være klar i 2021. Der er afsat 377 mio. kr. til projektet i Mariager, som bliver sat i gang i 2022.

Kontaktinformation

Borgmester Mogens Jespersen, tlf. 27 20 12 58

Opdateret 13.03.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?