Unge skal skodde smøgerne


Nyhed publiceret 07. januar 2019

Efter en årrække hvor stadigt flere unge sagde nej tak til tobak, er antallet af rygere atter stigende. Det er en udvikling, som vækker bekymring hos politikerne i Mariagerfjord Kommune.

Billedtekst: Katrine Eeg Føns, rygestopvejleder til ungeområdet

Andelen af rygere i alderen 16-24 år har egentlig været faldende i Region Nordjylland fra 2010, men er nu på vej mod samme niveau som i 2010. I Mariagerfjord Kommune ryger 12,4 procent af de unge kvinder og 6,3 procent af de unge mænd.

For at komme rygningen til livs har Mariagerfjord Kommune tilsluttet sig kampagnen 'Røgfri fremtid' sammen med Trygfonden og Kræftens Bekæmpelse. Kommunen bakker dermed op om Kræftens Bekæmpelses målsætning om, at ingen børn og unge ryger i Danmark i 2030.

- Alle ved, at rygning er med til at give følgesygdomme og tabte leveår. Det er vigtigt, at vi som kommune tager ansvar og skaber mulighed for, at børn og unge kan vokse op uden røg. Sammen skaber vi sundhed og sammen skaber vi det gode liv. Lad os skabe en røgfri fremtid for alle vores borgere i 2030, siger Jan Andersen, der er formand for sundheds- og omsorgsudvalget i Mariagerfjord Kommune.

Til indsatsen har Mariagerfjord Kommune ansat Katrine Eeg Føns som rygestopvejleder for kommunens børn og unge. Katrine skal lave forebyggende arbejde på skolerne og ungdomsuddannelser og tilbyde rygestopvejledning til de unge, der er begyndt at ryge.

- Hvis vi skal vende udviklingen, så skal vi i gang lige nu. Vi skal styrke indsatsen, så det bliver naturligt for vores børn og unge at træffe det sunde valg og dermed sige nej tak til rygning og tobak, siger rygestopvejleder Katrine Eeg Føns.

Katrine Eeg Føns tager på tur rundt på alle kommunens folkeskoler, ungdomsuddannelser, erhvervsskole og de lokale miljøer, hvor de unge er - som eksempelvis Hobro Produktionsskole. Her tager hun snakken om tobakken.

Kontaktinformation

Jan Andersen, udvalgsformand: 61 37 29 80
Katrine Eeg Føns, rygestopvejleder til ungeområdet: 21 36 45 79

Opdateret 07.01.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?