Årsmøde sætter fokus på levedygtige landsbyer


Nyhed publiceret 04. januar 2019

Landdistriktsrådet i Mariagerfjord Kommune inviterer til årsmøde, hvor ildsjæle i kommunens landdistrikter, politikere og andre interesserede får lejlighed til at sætte fokus på de aktuelle udfordringer på landdistriktsområdet.

Billedtekst: Formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard deltager på årsmødet.

Mødet afholdes mandag 4. februar kl. 17. I år er det Assens Hallen, der er vært for arrangementet.

Landdistriktsrådet har i år valgt at tage afsæt i en række anbefalinger, som en nedsat kommission fremlagde i 2018 med fokus på, hvad der gør en landsby levedygtig. Anbefalingerne spænder fra nationale tiltag i forhold til planlovgivning til mere lokale tiltag om mere samarbejde mellem landsbyerne og bedre udnyttelse af faciliteter m.v. Desuden er der til stadighed fokus på den offentlige service i de mindre lokalområder.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard vil starte mødet med en generel indflyvning om de 17 anbefalinger, og samtidig komme med friske og konkrete bud på, hvordan disse kan omsættes kommunalt og lokalt. Steffen Damsgaard er kendt i offentligheden som en aktiv debattør, når det gælder landdistrikternes vilkår og har som formand i fællesrådet tæt dialog med de politiske beslutningstagere på Christiansborg.

Efter fællesspisning vil årsmødet lægge op til gruppedrøftelser om udvalgte temaer, bl.a. i forhold til samarbejde, erhvervsudvikling, adgang til natur og forbedring af infrastruktur. I alt 8 temagrupper kan deltagerne vælge imellem. I grupperne skal deltagerne drøfte lokale bud på løsninger, der bl.a. kan bruges i forhold til det § 17.4-udvalg, som Byrådet har besluttet at nedsatte for at varme op til en ny kommunal landdistriktspolitik.

Landdistriktsrådets formand Kim Knudsen vil på årsmødet fortælle om rådets arbejde og fremadrettede planer.

- Landdistriktsrådet glæder sig altid over, at vi på årsmødet får signaler om hvad der går godt og skidt ude i lokalområderne. Det gør at vi kan blive mere skarpe i vort arbejde, udtaler han.

På årsmødet hædrer Landdistriktsrådet ligeledes Årets Ildsjæl. Titlen går til en eller flere personer, der har gjort en tydelig forskel i kommunens landsbyer. I år er der 3 nominerede: Niels og Bente Rasmussen fra Mariagerfjord Biavlerforening, der bl.a. arbejder på at gøre kommunen mere bivenlig. Carsten Svendsen fra Vebbestrup FDF er indstillet pga. sin store indsats i lokalområdet, ligesom han på vegne af foreningen tjener penge ved at servicere kommunens mobilscene. Den sidste indstillede kandidat er Teaterkredsen Mariagerfjord, der utrætteligt arbejder på at udbrede teateroplevelser til borgerne i landdistrikterne.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Jane Grøn vil overrække prisen, der består af 5.000 kr. og et kunstværk.

Aftenen slutter med kaffe og lidt lokal underholdning af en "landsbytosse", der kan sætte gang i lattermusklerne.

Kontaktinformation

Kim Knudsen, Landdistriktsrådet Mariagerfjord Kommune, tlf. 20 13 22 72, kim_knudsen@post.tele.dk

Opdateret 04.01.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?