Foreningsrådet savner dem, der gør det selv


Nyhed publiceret 03. december 2018

Valget til foreningsrådet står for døren, og mens det nok skal lykkedes skaffe kandidater fra foreninger og aftenskoler, ser det vanskeligt ud, når det gælder dem, som selv klarer deres fritidsaktiviteter.

Billedtekst: Jane Grøn håber, at de selvorganiserede bliver repræsenteret i foreningsrådet.

I rådet er der plads til en repræsentant for de såkaldte selvorganiserede. I følge Jane Grøn, der er formand for Mariagerfjord Kommunes kultur- og fritidsudvalg, vil det være en stor skam, hvis der ikke bliver valgt en repræsentant.

- Mange organiserer selv deres fritidsaktiviteter og dem vil vi gerne i kontakt med. Det er nemlig også vigtigt, at deres stemme bliver hørt, siger Jane Grøn.

Mens Mariagerfjord Kommune sagtens kan komme i kontakt foreningerne, er det svært at nå ud til dem, der selv organiserer deres fritidsaktiviteter. De får ikke tilskud og kommunen ved ikke, hvem de er.

- For os politikere er foreningsrådet en vigtig sparringspartner, når det drejer sig om at få belyst, hvad vores beslutninger betyder for de frivillige. Det har stor værdi, fordi vi træffer bedre beslutninger, når vi tager dialogen med foreningsrådet. Her savner vi holdninger og ideer fra dem, der er aktive udenfor foreningerne, siger Jane Grøn.

Foreningsrådet består af to politikere og 11 repræsentanter for foreningslivet. Rådet har høringsret ved alle kommunale beslutninger, der vedrører kommunens foreninger. Desuden er varetager foreningsrådet udviklings- og talentpuljen og sætter gang i projekter som skal udvikle foreningerne.

Valget finder sted 6. december på rådhuset i Mariager, og alle foreninger og aftenskoler kan stemme ved valget. Sidste frist for at tilmelde sig valget er den 6. december kl. 12.

Kontaktinformation

Udvalgsformand Jane Grøn, tlf. 24 47 97 65.
Administrativ medarbejder Maria Grønhøj Bisgaard, tlf. 97 11 35 06.

Opdateret 03.12.18    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?