Værd at vide om dit byggeprojekt


Når du skal bygge nyt, bygge til eller bygge om, er der mange love og regler, som du skal have undersøgt, inden du går i gang med dit projekt. Når du indsender din ansøgning, skal du medsende baggrundsmateriale (tegninger og projektbeskrivelse), og det er vigtigt, at det er i en tilstrækkelig kvalitet for at vi kan komme i gang med at behandle din ansøgning. 

For at hjælpe dig i gang med at forstå de forskellige regler, der gælder for dit byggeri, har vi udarbejdet følgende brochurer - alt afhængig af, hvor din ejendom ligger, og hvor stor din bygning er.

Jeg vil gerne bygge:

Vil du bygge garager, carporte, skure, udhuse, legehuse, drivhuse og overdækninger på din grund, kan du gøre det uden tilladelse, hvis:

• Alle mindre bygninger på din grund ikke får et samlet areal på mere end 50 m².
• Bygningen følger alle love (herunder bygningsreglementet, lokalplaner og servitutter) med hensyn til placering, højde, farver, størrelser, materialer osv.
• Bygningen ikke ligger i et fredet eller naturbeskyttet område.

Bemærk, at:
• Bygninger/tilbygninger som udestuer, indbyggede garager og annekser skal have tilladelse, fordi det er bygninger, som er bolig eller en del af boligen.
• Overholder dit byggeri ikke et eller flere af ovennævnte forhold, skal du søge om tilladelse hos kommunen. Du skal indsende din ansøgning her: https://www.bygogmiljoe.dk/ Du kan finde de fleste lovkrav i bygningsreglementet, lokalplaner og på tinglysningen.
• Det er dit ansvar, at bygningen følger gældende love.
• Kan din bygning opføres uden tilladelse, skal du give os besked, når den er bygget, så vi kan registrere den i BBR (Bygnings- og Boligregisteret).

Du kan også sende din forespørgsel med relevante tegninger til os, så kan vi undersøge lovgivningen for dig.

Kontakt


Byggeteamet


Opdateret 25.01.18    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?