Breddeidræt


Mariagerfjord Kommune er af Kulturministeriet og Nordea Fonden blevet udvalgt som breddeidrætskommune 2014-2016, og derfor sættes projektet 'Idræt for alle', med sine tre delprojekter, i gang for at skabe flere idrætsmuligheder for borgerne. Delprojekterne er Aktiv Ferie, Mere idræt for pengene og Så letter vi.

'Idræt for alle' handler om at udvikle en fokuseret og helhedsorienterer indsats for kommunens borgere - særligt for foreningsuvante og overvægtige børn. Det samlede mål for de tre delprojekter er derfor at få flere overvægtige og idrætsforeningsuvante til at deltage aktivt i idræt og i kommunens foreningsliv, hvilket er med til at hjælpe dem til et sundere liv.

Hvad er Aktiv Ferie? 

Aktiv Ferie er et tilbud i uge 7, i den første og sidste uge i skolernes sommerferie og 42 til alle børn i 2.-6. klasse, der bor eller går i skole i Mariagerfjord Kommune og som ønsker at blive introduceret til idræts- og foreningslivet.
Aktiv Ferie i sommerferien er i samarbejde med Rebild Kommune.

Hvem kan være med?

Alle børn i 2.-6. klasse, der bor eller går i skole i Mariagerfjord Kommune kan deltage i Aktiv Ferie. 

Hvad koster det?

Det er gratis at deltage i Aktiv Ferie i ugerne 7 og 42.
Der er deltagerbetaling på Aktiv Ferie i den første og sidste uge i skolernes sommerferie. 

Hvor kan jeg læse mere?

På Aktiv Feries hjemmeside kan du som forældre, barn eller forening læse meget mere om tidspunkter, tilmelding, arrangørtilmelding og se kontaktoplysninger på Aktiv Ferie medarbejdere i både Mariagerfjord og Rebild kommune.  

Gå til Aktiv Feries hjemmeside.

Breddeidrætsprojekt

Aktiv Ferie har også været del af et breddeidrætsprojekt i Mariagerfjord Kommune. 

Læs rapporten Aktiv Ferie - en bro mellem unge og foreningslivet.

Hent rapporten.

 Banner - åben hal 

Åben Hal

Online booking i din lokale hal. Lås hallen op med mobilen og dyrk sport og ha' det sjovt.

Åben Hal er et tilbud i 4 haller - klik på den ønskede hal og gå til booking:

Assens Hallen

Hadsund Hallerne

Als Hallen

Øster Hurup Multihus

I Mariagerfjord Kommune ønsker vi mere idræt til borgerne. Den ledige halkapacitet skal nedsættes ved blandt andet at tilbyde online booking i de lokale haller.

Konceptet hedder ”Åben hal” og er målrettet selvorganiserede og foreningsuvante borgere. Via fleksible løsninger og udvidede idrætstilbud, skal hallerne igen skabe rammerne om det sociale fællesskab.

SÅ LETTER VI er et tilbud, som henvender sig til børn og unge med overvægt i alderen 3-18 år. Tilbuddet kan strække sig i op til 2 år og henvender sig både til jeres barn og jer som familie.

Vejledningen tager udgangspunkt i de aktuelle nationale anbefalinger samt erfaringer fra SÅ LETTER VI igennem de sidste seks år i Mariagerfjord Kommune.

Målet er at familien gennemgår en vedvarende ændring af vaner ifht. aktivitet, skærmtid, kost, søvn, mental trivsel mv. som med tiden vil sidde på rygraden og føles naturlig. Det påvirker hele familien, når der ændres på disse vaner, og derfor er det afgørende, at alle i familien støtter op om indsatsen. Vi vægter forældreansvaret meget højt, særligt for at undgå, at jeres barn kommer til at føle sig udenfor den øvrige familie eller føler uretfærdighed eller skyld i at ”forårsage” ændringer.

Kontakt


Kultur- og Fritid


Opdateret 12.09.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?