Sorteringsvejledning


Vi har lavet forskellige sorteringsvejledninger, som du selv kan printe og hænge op derhjemme eller i et fælles affaldsskur. Du kan også printe vores ikoner, hvis du fx. gerne vil dekorere din skraldespand under vasken.

Sorteringsvejledning

Tips til sortering af genbrugsmaterialer

Sortering er ikke altid nemt. Vi har derfor lavet 3 tommelfingerregler der kan hjælpe dig.

  • Alle genbrugsmaterialer skal ligge løst i beholderen.
  • Alle genbrugsmaterialer skal være rene. Er det nødvendigt med varmt vand, meget vand eller sæbe, skal det i restaffald.
  • De fleste emballager er nemme at skylle rene, straks efter de er tømt. Et kort skyl med koldt vand er ofte tilstrækkeligt til at fjerne madrester. Som en tommelfingerregel skal emnerne være så rene, at du selv vil røre ved dem efter en måned. Du kan også bruge den sidste plads i opvaskemaskinen, hvis den skal køre alligevel. På den måde sparer de både tid og vand.

Genbrugspladser - Husk at sortere dit affald

Husk at sortere dit affald

Affald på genbrugspladserne skal sorteres og kommes i de rigtige containere. Det er nemmest, hvis du sorterer dit affald hjemmefra. Er du i tvivl om, hvilken container affaldet skal i, spørger du blot en medarbejder på pladsen.

Læs mere i I/S Reno-Nords sorteringsvejledning.

Klare sække

Hvis du aflevere affald i sække, skal du bruge klare plastsække. På den måde kan personalet bedre vejlede i korrekt sortering, og vi undgår at brænde affald, der kan genbruges.

Kontakt


Affaldskontoret

  •  Østergade 21 9510 Arden

Opdateret 08.08.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?